Як зробити шашлик?

Як зробити шашлик?
Історія цього шашлику здалася мені цікавою. А сам шашлик, приготований за цим рецептом, б’є всі рекорди популярності у моїх гостей. Всі зазвичай просять записати рецептик.

Кажуть, автором рецепта шашлику, точніше, маринаду для нього, був кухар одного з українських президентів. Завдання перед ним стояла майже нездійсненне потрібно було забезпечити приготування шашлику на вищому рівні, при цьому, не знаючи точно, коли саме і в якій кількості приїдуть високі гості. (Йдеться про президентській дачі в Криму). Так з’явився рецепт цього шашлику. Не знаю, чи всі, правда, в історії з президентом, поручитися можу тільки за якість самого маринаду для шашлику.

Він виявився настільки вдалим і універсальним, що я, свого часу, перепробувавши досить багато варіантів, вважаю, на сьогоднішній день, що це найшвидший і найкращий маринад для шашлику. Як приготувати шашлик по президентськи? По-перше, вибір і підготовка м’яса — такі ж, як і для будь-якого пристойного шашлику. М’ясо має бути відповідної якості.

Зачищаємо його від всіх усього зайвого і нарізаємо однаковими кубиками вагою 35-50 р. Маринад 1 кг цибулі пропускаємо через м’ясорубку або натираємо на дрібній тертці, або пропускаємо через соковижималку. Дуже важливо, щоб в шашлик не потрапила цибульна м’якоть маринуємо тільки соком. Для цього роблю так: Взагалі, я прийшла до висновку, що якщо ви маринуєте шашлик і ріжете при цьому, цибулю великими кільцями, ваші дії будуть носити переважно декоративний характер, толку від такого лука в маринаді мало. (Чергувати кільця цибулі з м’ясом на шампурі, правда, можна буде) Якщо ж додати просто тертий лук, ризикуєте при попаданні шампура з м’ясом на мангал або решітку, отримати шашлик з підгорілими вкрапленнями лука, от як на фото шашлику нижче. (Перевірено на гіркому досвіді, повірте, було дуже прикро за зіпсований пікнік). І тільки, затока шматочки м’яса для шашлику чистим цибульним соком, ви даєте йому прекрасну можливість промаринуватися, як годиться і мати гідний зовнішній вигляд.

Отже, наш шашлик відпочиває в цибульному маринаді (без солі!) Близько години (звичайно, якщо є можливість, і вам не потрібно негайно годувати президента, залишаємо його на кілька годин або на ніч). Далі, віджавши м’ясо від соку, 0, 5 склянки рафінованої олії та приправи для шашлику. Використовуємо перевірену готову приправу або суміш спецій, які віддаєте перевагу.

Я зазвичай, обов’язково додаю суміш різних перців чорного, білого або червоного, запашний перець, трохи перчика чилі для острінкой, базилік і листочки м’яти і тонко ріжу половину лимона. Спеції в маринад для шашлику-важно! : А ось коріандр, каррі, паприку дуже обережно, рідко і в мінімальній кількості. При невдалому поєднанні цих спецій, іноді вони дають ефект, протилежний очікуваному. До речі, це ж правило стосується і традиційних грузинських страв, таких як або, — або традиційний набір спецій за перевіреним рецептом, або підбираємо індивідуально, але з умовою, що ваш ексклюзив сподобається переважній більшості гостей.

А ось тепер найголовніше, і не зайвою буде тут чоловіча допомога, вимішуємо із зусиллям наші шматочки м’яса з маслом, за принципом, як замішується тісто. Робимо це протягом 10-15 хвилин.

Час замісу залежить від часу перебування м’яса в цибульному соку. Причому, залежність зворотна, чим менше м’ясо маринувалося, тим довше його потрібно місити. Відразу після цього, можна приступати до смаження.

Ще раз про солі в маринаді її бути не повинно, інакше м’ясо буде жорстким. Солити м’ясо потрібно за 5-10 хвилин до викладання шампурів з шашликом на мангал. Погодьтеся, цілком реально, у разі, несподіваних гостей та наявності пристойного м’яса, зробити експрес маринування з цибульним соком і вимішуванням з маслом, поки розпалюється вогонь на мангалі. М’ясо таким способом можна маринувати різне і свинину, і яловичину (краще телятину), і баранину.

Добре взаємодіє з цибульним соком птах, час знаходження в маринаді мінімально, а виходять чудово соковиті стегенця, крильця і стейки. Спробуйте один раз приготувати шашлик, замаринований за цим рецептом від кухаря президента, вам обов’язково сподобається.

Приємного апетиту і веселих пікніків, осінь ще дає нам трохи часу для них. А скоро перейдемо готувати в кухню і будемо готувати зимовий Заходьте в гості і підписуйтесь на блогу.

Спасибі за те, що поділилися цією статтею в соціальних мережах: Рубрика:,. Теги:.

Як зробити шашлик?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий