Як прикрасити рибу?

Як прикрасити рибу?
1 Мистецтво прикраси страв звертається, в першу чергу, до уяви людини і направлено на створення гарного настрою Зробити блюдо привабливим — одне із завдань кулінарії.

Для декорування страв використовують різні овочі, фрукти, спеції і зелень. Дуже важливо, щоб страва і його прикраса поєднувалися і доповнювали один одного.

Як у будь-якої композиції, »головний герой» на тарілці — це основне блюдо. 2 У питанні як прикрасити рибу все кулінари солідарні в одному: лаконічно. Не варто »перевантажувати» її декоративними елементами.

Для прикраси страв з риби традиційно використовують кислі і кисло-солоні продукти: лимони, малосольні і мариновані огірочки, оливки, маслини. В умілих руках вони перетворюються на елегантні »банти» або »квіти». Пастельні тони таких композицій пожвавлять яскраво-зелені гілочки кропу, петрушки, естрагону або м’яти.

3 На столі сучасної людини популярні страви з консервованої риби. Можна як приготувати консерви з риби самим, так і купити їх в магазині. Вони не вимагають кулінарної обробки, довго зберігаються і, що називається, "завжди під рукою». Таку рибу використовують для приготування холодних закусок і подають або »целіковимі» (шпроти, сардини), або подрібнюють і використовують у приготуванні салатів. 4 Золотисті шпроти ефектно виглядають в обрамленні пухнастою зелені кропу.

Крім того, таке блюдо можна прикрасити »білими ліліями», вирізаними з зварених перепелиних яєць. Салат на основі рибних консервів найкраще викласти на плоске блюдо, надавши йому форму силуету рибки і »розмалювавши» зверху цівкою майонезу. 5 Традиційна страва в рибному меню — це вуха.

Є кілька способів як варити юшку з риби. Правильно зварена юшка красива сама по собі: прозорий ароматний бульйон с »п’ятачками» бурштинового жиру і великими шматками свіжозвареною риби нікого не залишає байдужим.

Але якщо широкий бортик суповий тарілки прикрасити »хвилею», намальованої тонкою цівкою мелених спецій, а зверху на юшку кинути щіпку дрібно посіченою зелені (кропу з петрушкою), то таке блюдо цілком »потягне» на справжній витвір мистецтва. 6 На барбекю немає кращого способу догодити абсолютно всім, як приготувати рибу на мангалі. Золотисті, блискучі від киплячого соку скиби риби з чіткими коричневими смужками від розпеченої мангальной решітки неймовірно спокусливі. Таке царське »соло» повинно бути прикрашене дуже стримано.

Безпосередньо на шматок риби можна покласти лише часточку лимона або 2-3 "колечка» маслин. Гарнір, що складається з червоних і зелених свіжих і печених овочів потрібно викласти »в шанобливому віддаленні», залишивши навколо риби чистий простір.

7 Так як приготувати філе риби швидше за все — це одне з найпопулярніших страв »на швидку руку». Але навіть якщо часу зовсім мало, прикрасити страву потрібно обов’язково. Взагалі, прикрашати їжу — чудова звичка, яка робить просте блюдо — вишуканим, а буденна сімейна вечеря — святковим.

Як прикрасити рибу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий