Як зберігати гриби?

Як зберігати гриби?
Літо й осінь це пора грибних заготовок на зиму. Солоні, мариновані та заморожені гриби є ідеальним і смачним доповненням до нашого раціону, але часто багато господинь сушать лісові гриби на зиму. Сушені гриби займають мало місця в наших кухнях, вони зберігають весь аромат і при правильному зберіганні розкривають смак справжніх лісових грибів так, як не завжди виходить у свіжих грибів. Деякі види грибів, наприклад білі гриби або польські, ідеальні саме в сушеному вигляді.

Тому необхідно знати, як зберігати сушені гриби правильно, щоб всю зиму насолоджуватися їх чудовим смаком і ароматом. Якщо зібраний урожай грибів перевищив всі ваші очікування, і після засолювання та інших способів заготовляння ви засушили залишок, або просто любите грибочки саме в такому вигляді, постає питання а як зберігати сушені гриби, щоб вони зберегли свій аромат і смак? Адже часто саме неправильне зберігання сухих грибів призводить до того, що приготовані з сухими грибами страви стають несмачними.

Сухі гриби є дуже гігроскопічним матеріалом, вони вмить вбирають вологу й сторонні запахи, тому часто псуються в процесі зберігання. Потрібно вміти правильно зберігати сухі гриби, щоб вони не пліснявіли і не сиріли, залишалися сухими і ароматними. Багато господинь люблять готувати смачні страви з білими грибами, але для того, щоб вони зберегли свій тонкий аромат і смак, необхідно знати, як зберігати сушені білі гриби.

Для того, щоб вони зберігали протягом цілого року свої властивості, потрібно приготувати спеціальну тару для зберігання сушених грибів. Найкраще підійде чиста стерилізовані скляна банка. Сухі білі гриби складають у банку, і видаляють з неї все повітря, щоб зберігати сушені гриби в вакуумі. Для цього перед тим, як накрити банку кришкою, на дно кришки капають кілька крапель спирту і підпалюють, швидко накривши кришкою банку.

Спирт в процесі горіння забере з банки весь кисень, що призведе до утворення вакууму, ідеального умови, як зберігати гриби довгий час. Такий спосіб зберігання гарний тим, що дозволяє зберігати білі гриби протягом довгого часу практично без втрати смакових і ароматних якостей. Також можна зберігати сушені гриби в чистому полотняному пакеті, однак цей спосіб підходить тільки в тому випадку, якщо приміщення, де зберігаються гриби, добре провітрюється і там немає сторонніх запахів і випарів. Білі гриби мають губчасту структуру, тому дуже швидко вбирають усі сторонні аромати.

Це ще один популярний спосіб, як зберігати сушені гриби — перемолоти їх у порошок. Для цього сухі білі гриби перемелюють на кавомолці, додаючи сіль і спеції. Можна додати гвоздику, лавровий лист, паприку або корицю, а також чорний і запашний перець горошок.

Такий грибний порошок ідеально підходить для приготування омлетів, грибних соусів і запіканок, також його можна використовувати в супах і рагу, додаючи за кілька хвилин до готовності страви. Зберігати сушені гриби в порошку зручно в сухих банках з закручується кришкою в сухому прохолодному приміщенні, наприклад в кухонних шафках. Лисички це унікальні за своїми властивостями гриби.

Вони мають дуже ніжний тонкий смак і є справжнім грибним делікатесом. Вони не містять багато вологи в сирому вигляді, тому сушені лисички зберігають всі свої поживні властивості і тонкий грибний аромат.

Гриби лисички особливо хороші саме в сушеному вигляді, тому важливо знати, як правильно зберігати сушені лисички. Найкраще для їх зберігання підходить вищеописаний спосіб з банкою, так як в полотняному пакеті вони можуть втратити аромат і видихнути.

Як зберігати гриби?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий