Як зберігати овочі?

Як зберігати овочі?
Дієтологи радять споживати більше овочів і фруктів.

Як довше зберегти їх свіжими в квартирних умовах? Загальні правила З’їжте відразу. По можливості уникайте зберігання овочів. Особливо це стосується кукурудзи.

Погане геть! Зіпсовані плоди краще відразу викинути, інакше гнильні бактерії будуть заражати хороші продукти. Якщо мова йде про зелені, відразу відокремте гнилі листи.

Миті овочі псуються швидше. Волога змиває з плодів природний захисний шар від бактерій. Мікроби знаходять для себе комфортні умови вода і живильне середовище продукту. Чи не запихати все в холодильник. При низькій температурі процеси розмноження бактерій сповільнюються.

Однак холодильник може зіпсувати смак деяких овочів і тропічних фруктів. Не зберігайте на світлі. Сонячне світло стимулює біологічні процеси в плодах. Навіть будучи відокремленими від рослини, вони продовжують жити власним життям!

Світло прискорює псування продуктів. Розділіть їх. В ідеалі кожному продукту має бути виділено окремий простір. Однак маленькі російські кухні і переповнені холодильники часто не дозволяють зробити цього.

Тому намагайтеся дотримуватися поділ за типом овочів: коренеплоди окремо, фрукти окремо, цибулю і часник окремо. Не намагайтеся реанімувати згнилі і запліснявілі овочі.

Деякі господині пропонують пересипати сіллю зіпсовані продукти. Краще викиньте їх, своє здоров’я дорожче.

Картопля 1. Чи не мийте картоплю перед укладанням на зберігання. 2. Зберігайте в темному, сухому місці. У холодильнику картопля починає пліснявіти через високу вологість.

3. Ідеальна температура зберігання 2-4 градусів. Нижче 2 градусів картопля стане солодким, неприємним на смак. При більш високій температурі картопля проросте. 4. Сильно пророслу картоплю краще викинути, так як він накопичує отруйний глюкоалкалоід соланін. Якщо паростки маленькі, картоплю можна їсти в добре очищеному вигляді.

Помідори 1. Якщо хочете зіпсувати томат покладіть його в холодильник, і справу зроблено. Тому помідори треба зберігати при кімнатній температурі. 2. Найкраще зберігаються помідори на гілці. Це ж правило стосується помідорів-чері. Огірки 1. Покладіть огірки у вакуумний контейнер і помістіть в холодильник на нижню полицю.

2. При температурі 0-1 градусів в холодильнику огірки зберігаються до 20 днів. Морква 1. Коренеплід слід зберігати в целофановому пакеті чи пластиковому контейнері з кришкою, попередньо просушивши при кімнатній температурі. 2. У холодильнику при дотриманні умов морква може лежати 2 тижні. 3. Якщо моркві багато, натріть (дрібно наріжте) і заморозьте. 4. Оптимальна температура для зберігання моркви 0-1 градуси.

5. Якщо сусіди будуть не проти, винесіть моркву в картонній коробці на квартирну майданчик. Цибулю і часник 1. Ця парочка відмінно зберігається при кімнатній температурі в темному місці. 2. Ні в якому разі не можна зберігати цибулю в поліетиленових пакетах, інакше він швидко згниє. 3. Як щодо старого доброго способу? Дістаньте старі панчохи і киньте туди цибулю і часник, підвісьте куди-небудь за шафою.

Зелень (кріп і петрушка) 1. Зелень швидко в’яне при кімнатній температурі. При дотриманні умов зберігання в холодильнику зелень може лежати цілий місяць. 2. Добре вимийте зелень і просушіть на паперовому рушнику. Покладіть її в скляну банку і закрийте пластмасовою кришкою. Капуста 1. Капуста в холодильнику в’яне, а в пластиковому пакеті гниє.

2. Зробіть отвір у качані і помістіть капусту в холодильник. Капуста зможе дихати і пролежить 1-2 місяці.

3. Підвісьте капусту за качан і помістіть за шафу. Солодкі перці 1. Загорніть перці в плівку і зробіть виделкою в ній дірочки. Плоди покладіть у холодильник.

2. Зберігайте при температурі 0-1 градуси.

Як зберігати овочі?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий