Яка печінку корисніше?

Яка печінку корисніше?
У деяких колах існує думка, що печінка не можна вживати в їжу, бо через неї фільтрується кров, і відповідно печінку це «брудний» орган. Насправді це не так, і печінка дуже корисна. Користь печінки досить-різноманітна, почасти тому, що ми вживаємо в їжу печінку різних видів тварин, птахів і риб, наприклад, яловичу печінку, печінка тріски, курячу печінку. Так як печінка щосили використовується в нашій кулінарії (паштет з печінки, смажена печінка, варена печінка, печінка з грибами, печінку під соусом і так далі), то непогано дізнатися про корисні властивості цього чудового продукту.

Отже, користь печінки. По-перше, печінка корисна тому, що в ній міститься маса мінеральних речовин (залізо, мідь, кальцій, цинк, натрій і ін), вітамінів (А, В, С, В6, В12 та ін), амінокислот (триптофан, лізин, метіонін), фолієва кислота і так далі. По-друге, користь печінки в тому, що всього лише одна порція печінки забезпечує денну і навіть місячну норму багатьох вітамінів. По-третє, печінка корисна вагітним, дітям, алкоголікам, а так само хворим на атеросклероз і діабет.

По-четверте, речовина, що міститься в печінці — гепарин, тримає в нормі згортання крові, що надзвичайно корисно при профілактиці інфаркту міокарда. По-п’яте, користь печінки в наявності вітаміну А, який допомагає в лікуванні мочекакменной хвороби. Однак не можна забувати про те, що необхідно знати і про шкоду печінки, яка вона може завдати нашим організмам. Справа в тому, що в печінці містяться екстраактівние речовини, такі, як кератин, які в літньому віці вживати в їжу не рекомендується.

Так само може завдати шкоди печінку білого ведмедя, оскільки в ній міститься дуже багато вітаміну А, надлишок якого в організмі чреватий отруєнням. Слава Богу нам це не загрожує). Розглянемо види печінки і користь печінки окремо.

Найкорисніша з риб’ячих це печінка тріски. Користь її в тому, що вона допомагає нам зберігати зір за рахунок міститься в ній вітаміну А. так само вітамін А підтримує хороший стан наших волосся, зубів, шкіри, має іммунальним дією і тримає в тонусі нашу увагу і наші розумові здібності. Кількість вітаміну Д, який міститься в печінці тріски, дуже велике, більше тільки в риб’ячому жирі. Жир печінки тріски допомагає вагітним жінкам.

Завдяки вживання вагітною жінкою печінки тріски у немовляти з’являється підвищений імунітет до різного роду захворювань. Хоча калорійність тріски в три рази більше калорійності осетрових, раніше лікарі лікували серце ікрою і печінкою тріски, а недокрів’я саме ікрою осетрових. Калорійність консервованої печінки тріски — 613 ккал на 100 г продукту. Користь яловичої печінки.

Яловича печінка так само багата вітаміном В і А, корисна при таких захворюваннях, як захворювання нирок, інфекційні захворювання, різні травми і опіки, захворювання центральної нервової системи, при профілактиці інфаркту міокарда. Страви з яловичої печінки так само корисні і сприяють регенерації гемоглобіну, підвищує імунітет. Калорійність яловичої печінки 100 ккал на 100 г продукту.

Куряча печінка багата фолієвою кислотою, користь якої у розвитку та підтримці наших кров’яних і імунних систем. Кількість фолієвої кислоти швидше зменшується при регулярному вживанні алкоголю.

Користь печінки тепер очевидна, сміливо включайте печінка в свій раціон харчування цей корисний у всіх сенсах продукт!.

Яка печінку корисніше?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий