Який їсти хліб?

Який їсти хліб?
На сьогоднішній день ніхто точно не знає, коли саме з’явився хліб. Існують відомості, що пекти хліб люди навчилися зовсім випадково. І сталося це приблизно 7 тисячоліть тому. Тоді людина варив каші зі злаків, робили з них юшки.

Одного разу, каша пролилася на камені вогнища і запеклася. Люди донині випікають хліб, і процес цей став справжнім мистецтвом. Зараз існує величезна кількість різних видів хліба, рецептів його приготування.

У народів багатьох країн він був одним з найбільш важливих продуктів, чиє наявність в будинку завжди говорило про благополуччя і достатку. Але все це було давно, а тепер ми часто ставимо собі питання, а чи корисно людині їсти хліб.

Користь і шкода хліба Чому ж деякі фахівці рекомендують виключити зі свого раціону цей продукт? давайте розберемося зі складом хліба. Зерно пшениці, що представляє собою основну сировину для виробництва хліба, має у своєму складі практично майже всі існуючі хімічні елементи. Найбільше в ньому заліза, міді, магнію, йоду, калію, натрію.

Воно багате такими вітамінами, як вітамін А, F, E, В групи. Але при цьому потрібно пам’ятати, що всі ці речовини можна виявити тільки в оболонці зерна, а при переробці вся її цінність зникає, і в хліб потрапляють лише крохмаль. З нього якраз і полягає борошно вищого гатунку, що є самої елітної. Таке борошно використовується для виробництва випічки, білого хліба та інших виробів. А наскільки корисно людині їх їсти?

Адже корисних речовин після обробки залишається тільки 30%, а й ті через 14 днів втрачають свої властивості. Виходить, що ми вживаємо порожню їжу, утратившую свою корисність і містить лише крохмаль. А надмірне вживання такого продукту неодмінно стає причиною зайвої ваги.

Багато лікарів вважають, що причиною появи більшості хвороб є вживання хліба. Адже якість інших продуктів саме по собі не ідеально, а якщо ще брати до уваги, що ми всі їмо з хлібом, то тепер зрозуміло, чому виникають такі думки.

Як показали спостереження, люди, які регулярно вживають вироби з борошна вищого гатунку, частіше за інших страждають порушеннями ендокринної системи, хворобами серця і травної системи. Фахівці, що намагалися відповісти на питання, чи корисно людині вживати хліб, провели дослідження, в яких брали участь 60 тисяч жінок. Цукровий діабет розвивався в 3 рази частіше у тих жінок, в чиєму раціоні регулярно присутні борошняні вироби, на відміну від тих, в чиєму меню переважала рослинна, багата клітковиною їжа.

При цьому спадковість ніяким образом не позначалася на здоров’ї жінок, все залежало лише від правильного харчування і способу життя. Фахівці зробили висновок про те, що надмірне вживання їжу білого хліба стає причиною порушення процесу вуглеводного обміну, що призводить до розвитку цукрового діабету.

Який хліб потрібно їсти? Добре, що у нас є вибір, і ми можемо задовольнятися не тільки білим хлібом. Набагато корисніше людині приймати сірий хліб грубого помелу з додаванням певної кількості житнього борошна. Такий хліб у своєму складі має більше корисних речовин, і процес засвоєння триває довше. Тому його вживання не позначається на нашій фігурі.

Хліб з висівками Людині корисно їсти хліб містить висівки, оскільки висівки сприяють очищенню організму від шкідливих речовин, токсинів, допомагає зміцнити імунітет, поліпшення роботи шлунка. Вживання такого хліба знижує ризик розвитку ожиріння та атеросклерозу. Людям, хворим на гіпертонію, діабет, що страждають від надмірної ваги, атеросклерозу і хвороби печінки, рекомендують їсти хліб з висівками. Можна висівки є окремо, додаючи їх в супи, каші та інші страви. Вибір хліба При покупці хліба вам необхідно оцінити його вигляд.

Його поверхня повинна бути повністю рівною, без вм’ятин, тріщин, колір повинен бути нормальним, а форма — правильною. Вивчайте упаковку, на ній ви можете дізнатися про склад хліба, про терміни його придатності.

Купуйте хлібобулочні вироби про перевірених виробників, які мають хорошу репутацію. Якщо від хліба виходить сторонній запах, то причиною цьому може використання домішок або ж неправильне зберігання інгредієнтів продукту. Лепкий м’якуш і бліда кірка може говорити про погану якість борошна Як потрібно їсти хліб Важливо знати, з якими продуктами хліб є корисно, а з якими ні. Адже, якщо є його з усім підряд, то тоді проблем з травленням не уникнути.

З жирними стравами, такими як сало, м’ясні супи, рибу, краще їсти чорний хліб, при вживанні картопляних і м’ясних страв можна обійтися зовсім без хліба. Зате, як чорний, так і білий хліб корисно їсти з овочами. Якщо ви виявили на хлібі цвіль, то відразу викидайте його. Багато хто просто зрізають зацвілий ділянку і продовжують спокійно їсти хліб, проте спори цвілі можуть поширитися по всьому об’єму.

А вживання такого хліба може призвести до отруєння і навіть розвитку хвороб дихальних шляхів і органів. Тому не економте на здоров’ї своїх рідних. / Gomer. info.

Який їсти хліб?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий