Коли прибирати часник?

Коли прибирати часник?
Здравствуйте, шановні мої читачі! і я в особі автора знову раді бачити Вас в гостях! Ось і підійшов час прибирання дивовижною, чудовою і дуже корисною культури часнику. У даній статті розповім про те, як зберігати часник.

Але спочатку його адже потрібно прибрати, тому трохи про те, як же правильно визначити терміни, коли прибирати часник. А поки прочитайте невелику історію, пов’язану з цією культурою.

Хоча з часником пов’язано безліч історій про лікування, зцілення, що вже й не зрозумієш, де правда, а де фантастичний вимисел. Але, як кажуть, казка брехня, та в ній натяк, а те, що часник дуже сильний природний антибіотик, навіть і не натяк, а реально перевірений і підтверджений факт. Отже, слухайте, вірніше, читайте саму історію.

Вона не дуже довга. Жив та був один чоловік, але несподівано його наздогнала страшна біда він захворів на тиф, і коли вже майже помирав, попросив свою родичку поголити його і помити. Вона, боячись заразитися тифом, розім’яла головку часнику, натерла цим соком собі руки, віскі, ніс близько ніздрів. Таку ж процедуру проробила і з хворим.

Потім ще й з’їла пару зубчиків часнику, а вмираючому дала випити змішаний з водою часниковий сік, після чого помила і поголила його. Наступного дня чоловік, який буквально напередодні прощався з життям, попросив їсти. А потім став одужувати і незабаром вилікувався від страшної хвороби. Ось така історія.

Тепер по темі статті. Зустрічаються, який утворює квітконосний стебло-стрілку з повітряними цибулинами (бульбочками) на верхівці, і, який стрілку не утворює і відрізняється кращою лежкістю. У культурі зустрічаються переважно місцеві сорти народної селекції або відібрані з місцевих форм науково-дослідними установами. Хороший урожай вони дають лише в місці їх розповсюдження, тому при виборі сорту віддавайте перевагу місцевим.

При вирощуванні часнику видаляйте стрілки, щоб цибулини були великими, але для контролю штук 2-3 залиште. Коли часник росте, стрілки спочатку вигнуті дугою, а через час випрямляються і стають вертикально.

Так от, коли стрілки випростались і стали вертикально пора прибирати часник. Нестрелкующийся часник прибирають при полегании пера. При цьому стежать за тим, щоб не перетримати часник в грунті, тоді цибулини можуть розтріскуватися, і їх не можна буде в’язати в коси і вінки. Деякі городники радять наступне визначити час, коли прибирати часник, можна по залишилися для контролю стрільцям таким чином: як тільки на голівках розтріскається обгортка часник пора копати. Ще одна ознака дозрілого часнику це жовтіючі кінчики листя рослини.

Але листя у часнику можуть жовтіти дуже рано, наприклад, у червні. Це не означає, що він дозрів, а говорить це тільки про те, що земля на грядках занадто щільна. До речі, самі великі головки часнику виростають на добре розпушування та замульчувати грядках. Як зберігати часник.

Кілька порад городникам. 1. Після того, як викопали часник, обрізаємо спочатку коріння, потім стебло, відступаючи від головки приблизно 10-12 см. Потім часник добре просушуємо і злегка обпалювали залишилися корінці на вогні свічки. Так зберігаємо часник на горищі до повного висихання лусочок. Коли це сталося, верхню луску знімаємо, а залишок стебла вкорочуємо до 3-3, 5 см.

Потім розтоплюємо парафін (а ще краще віск), кількість якого визначаємо, виходячи з розрахунку 250 г на 100 головок часнику. Парафін (або віск) не повинен бути гарячим, інакше захисний шар виявиться дуже тонким. Оброблений таким способом часник складаємо в ящик, який можна залишити в кімнаті, на кухні, винести в підвал або льох, і скрізь часник буде зберігатися відмінно, майже до наступного врожаю.

Часник зберігається добре тому, що ізольований парафіном (воском) від вологи, а дихає через стебло, не покритий цією речовиною. 2. Відразу після викопування просушуємо часник на сонці. Прямі сонячні промені знищують бактерії, хвороби та шкідників. Потім акуратно очищаємо цибулини від грунту, намагаючись не пошкодити покривну луску, обрізаємо коріння до 2-3 мм.

Зрізавши стебла так, щоб залишилися пеньки по 15-20 см, пов’язуємо їх у пучки і ставимо у склянки. Так вони можуть простояти незіпсованою до наступного врожаю. 3. Після викопування часник просушуємо. Щоб він довше зберігався, можна прожарити 0, 5 л соняшникової олії, капнути туди після охолодження 10 крапель йоду, і за допомогою тампона нанести цю суміш на головки.

Оброблений таким чином часник добре зберігатися навіть у звичайному підвалі. 4. Головки часнику укладаємо в 3-х літрову банку, пересипаємо борошном, а зверху насипаємо ще шар борошна близько 2 см, закриваємо банку папером, стягаємо горлечко гумкою і зберігаємо в темному прохолодному місці. 5. Ще варіант, якщо часнику у Вас ну дуже багато.

У такому випадку часник можна замаринувати. Для цього готуємо спочатку маринад. У каструлю наливаємо 200 г 9%-го оцту і 200 г води.

Додаємо 50 г цукру, 20 г солі, кілька горошин чорного перцю, 2-3 лаврових листа і 2 чайні ложечки хмелі-сунелі. Ставимо на вогонь. Відразу після закипання прибираємо з плити і охолоджуємо. Потім переходимо до самого часнику. Кілограм часнику поділяємо на окремі зубчики і знімаємо з них шкірку.

Висипавши в друшляк, обшпарюємо солоною водою (50 г солі на 0, 5 л води) і відразу ж охолоджуємо в холодній воді. Часник перекладаємо в банку і заливаємо гарячим маринадом.

Банку накриваємо кришкою, пастеризуємо 5 хвилин і закупорюємо. Зберігаємо при кімнатній температурі.

Ну ось, тепер у Вас на озброєнні є кілька способів, як зберігати часник довгий час. Так що вибирайте вподобаний і залишайтеся зі свіжим врожаєм якомога довше! ,.

Коли прибирати часник?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий