Коктейль Чорний російський

Коктейль Чорний російський
Коктейль Чорний російський (Black Russian) Цей коктейль настільки популярний в усьому світі, що одним з перших потрапить в конспектние зошити кожного початківця професійного бармена.

Комбінація інгредієнтів вперше з’явилася в 1949 році в Бельгії. Авторство Чорного російського приписується бельгійському бармену Гюставові ТОПС, який працював в ті роки в готелі Метрополь в Брюсселі.

Примітно, що коктейль безпосередньо назвою ставиться до Росії, мабуть, маючи на увазі стереотип російського духу і горілки, як основного інгредієнти, а коктейль пов’язують з ім’ям посла Америки Перлом Місця. Може, бармен підозрював його в російській шпигунстві або посол був просто перший дегустатор, високо оцінивши смак коктейлю? У кожному разі, своє темне ім’я коктейль заслужив через загрози, що насувається Холодної війни між Радянським Союзом і Сполученими Штатами Америки. Можна додати ароматизовану горілку, наприклад, ванільну. Це додасть пікантності коктейлю.

Для більшої солодощі, влийте склянку охолодженого еспресо, вийде Кавовий чорний російську. А щоб отримати знаменитий Високий чорний російський коктейль (Tall Black Russian), досить перелити напій з горілки і лікеру у високу склянку і розбавити колою. Для гурманів підійде кілька стружок тертого шоколаду на поверхні класичного Чорного російського, а для почесних гурманів бармени кидають 3 кавових зерна в напій для гіркуватого аромату.

Коктейль Чорний російський має антипод за смаком і кольором коктейль.

Коктейль Чорний російський

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий