Кориця: корисні властивості

Кориця: корисні властивості
Кориця це висушена кора гілок коричних дерев, яка використовується як прянощі. Кориця міститься 1 2% ефірних масел, а також дубильні речовини і смолу. Вміщені в кориці дієтичні волокна і кальцій сприяють запобіганню розвитку раку товстої кишки. і волокна пов’язують солі жовчних кислот і виводять їх з організму, тим самим, запобігаючи шкоду, яка солі можуть завдати клітинам товстого кишечника. Волокна також сприяють профілактиці запорів і діареї.

Кориця має антимікробні властивості, тому вона є одним з компонентів ліків від застуди, має антиоксидантні властивості. Кориця здатна нормалізувати рівень цукру в крові. Дослідження показують, що менш ніж половина чайної ложки порошку кориці знижує рівень цукру в крові, підвищує активність інсуліну і здатність клітин абсорбувати і використовувати глюкозу. Крім того, виявилося, що кориця знижує вміст в крові жирів і поганого холестерину, і нейтралізує вільні радикали.

Кориця це класична пряність, відома людству з найдавніших часів. Довгий час кориця була доступна тільки королям і імператорам. Кориця згадується в Біблії та творах античних авторів. Кориця використовується для приготування десертів, страв з. Кориця популярна як приправа для каш і страв з фруктів.

На Сході корицю застосовують як прянощі для блюд з баранини і птиці. Кориця надає неповторний аромат і. Антимікробні властивості кориці сприяють збільшенню терміну зберігання продуктів, дозволяють застосовувати корицю для консервування, особливо для маринадів.

Масло кориці використовується для приготування мазей зігріваюч-подразнюючої дії. Кориця найчастіше продається в молотом вигляді, рідше у вигляді згорнутих у трубочку шматочків кори.

Кориця: корисні властивості

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий