Чи можна вагітним квас?

Чи можна вагітним квас?
Влітку так хочеться чогось холодного навіть звичайній людині.

Що вже говорити про жінку, яка знаходиться в положенні, адже спекотні дні літа стають із збільшенням терміну вагітності просто нестерпними. Тримати себе в рамках і намагатися відмовляти в задоволенні побалувати бадьорить квасом не так вже легко, тим більше, якщо влітку його продають на кожному розі. Звичайно, можна замінити бажаний під час вагітності квас, наприклад, водою або соками. Проте звичайна вода погано втамовує спрагу, зелений чай набридає, а от солодкі соки не завжди дозволені. Квас в такому випадку буде ідеальним.

Але чи так він нешкідливий для майбутньої мами? Як і решта напої подібного роду морс і айран, квас вважається продуктом бродіння, а також містить у собі деяку кількість алкоголю, що саме по собі вже небажано при вагітності. Більш того, вже давно доведено, що квас сприяє затримці рідини в організмі, а значить, провокує набряки. Говорити про користь і шкоду квасу при вагітності варто, виходячи з того, як саме приготований даний напій в домашніх умовах або принесений з магазину.

Домашній квас, до речі, іноді рекомендують і самі лікарі, адже тільки в такому випадку напій не містить в собі алкоголю, консервантів та інших шкідливих речовин. Однак і з домашнім квасом стоїть дотримуватися обережності, адже, наприклад, хлібний квас містить більше продуктів бродіння, які можуть стати причиною надмірного газоутворення в кишечнику.

Також домашній квас може бути заборонений і тим майбутнім мамам, які стрімко набирають вагу. Раніше вважалося, що дріжджі є калорійним продуктом, однак насправді це не так, а заборона на даний продукт заснований тим, що він стимулює підвищення апетиту. Саме тому дієтологи рекомендують пити квас після їжі, коли організм вже наситився. Користь домашнього квасу полягає в тому, що він містить дріжджі, які виробляють вітаміну групи В і допомагають засвоюватися такому корисному речовині, як залізо. Квас з магазину: обережно консерванти!

На відміну від домашнього магазинний квас не бажаний для вживання під час вагітності, адже відомо, що сучасні виробники напоїв додають в них різні барвники, ароматизатори та смакові добавки. Більше того, справжній квас повинен бути виготовлений з дотриманням технології бродіння, процес якої займає не менше тижня.

Природно, що виробники намагаються різними методами прискорити цей етап, використовують консерванти. Як бачимо, найкраще вживати під час вагітності домашній квас.

Однак навіть приготований власними силами такий напій може викликати надмірне газоутворення, печію, неприємні відчуття в животі і навіть підвищення тонусу матки. Щоб уникнути даних неприємностей, можна або відмовитися від квасу, або вживати його в помірних кількостях.

Чи можна вагітним пити квас?.

Чи можна вагітним квас?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий