Чи можна заморожувати гриби?

Чи можна заморожувати гриби?
Грибний сезон досить короткий, а грибами запастися на весь рік хочеться. Є кілька способів, як правильно заморозити гриби, щоб вони не втрачали свій смак. Сподіваюся, не треба нагадувати, що при заготівлі грибів (як і взагалі при їх вживанні) потрібно мати справу з добре знайомими видами, в безпеці яких ви впевнені. Свіжі гриби ретельно очищаємо, але не моєму.

Ріжемо і складаємо в один шар на обробну дошку або деко. Маленькі гриби можна морозити цілком. За дві години в морозильнику включаємо режим посиленої заморозки і ставимо туди гриби.

Через 12 годин гриби можна зсипати в один пакет і зберігати в морозилці. Режим поміняйте на звичайний. Я цим способом не користуюся, тому що, при розморожуванні все одно виділяється багато рідини. Почистити, помити і порізати гриби.

Ніжки морозити не треба, вони виходять волокнистими і позбавленими смаку. Відварити гриби в підсоленій воді (на три літри води чайна ложка солі з гіркою) протягом півгодини і відкинути на сито. Дати стекти воді і розкласти гриби по поліетиленовим пакетам або контейнерам для морозильника. Прибрати в морозильник. Цей спосіб мені подобається більше, бо при варінні гриби віддають зайву воду і заморожування мало впливає на їх смак.

Перебрати, почистити і помити гриби. Порізати і посмажити на олії до готовності. При такому способі можна використовувати і ніжки і капелюшки. Розкласти смажений гриби по пакетах упродовж не товстим шаром або спеціальним контейнерів і прибрати в морозильник. Дуже гарний такий спосіб для опеньків.

Ось три основних способи, як можна правильно заморозити гриби. В основному, я роблю гриби третім способом, а для супу використовую.

Але це мої особисті переваги.

Чи можна заморожувати гриби?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий