Рецепти листкового тіста

Рецепти листкового тіста
Листкове тісто не потребує реклами. З нього виходять чудові пироги, торти, тістечка. Приготувати класичне листкове тісто не дуже просто: потрібно витратити на це багато часу, зусиль і мати при цьому хороші навички роботи з тестом.

Особисто я перестала сама готувати листкове тісто з тих давніх пір, коли з’явилася можливість його купити. Та й до того ж варто визнати, що покупне листкове тісто нічим не поступається приготовленому своїми руками, а часто навіть краще його. Даний ролик допоможе вам розібратися в тонкощах технології приготування такого тесту, а вже готувати листкове тісто або купити його вирішувати вам.

Листкове тісто (Бездріжджовий) СКЛАД: Існує безліч рецептів приготування бездріжджового листкового тіста. Я вам пропоную один з них.

Ви можете спробувати приготувати тісто або слідуючи цим рецептом, або використовуючи будь-який вподобаний вам рецепт. Технологія приготування листкового тіста і в тому, і в іншому випадку буде однаковою. Вода 0. 5 склянки ПРИГОТУВАННЯ: Масло перемішайте з 3 столовими ложками борошна, сформуйте з нього плоский прямокутник і охолодіть. Просійте борошно в миску, зробіть в середині лунку.

Підлийте в борошно воду, додайте сіль, яєчний жовток і горілку. Замісити тісто. Намагайтеся не вимішувати тісто дуже інтенсивно. Інтенсивне вимішування, перетирання тесту викликає набухання клейковини борошна і тісто стає пластичним і еластичним, що у разі листкового тіста дуже небажано. Для того щоб замішане тісто втратило придбану під час замісу пластичність, загорніть тісто в і покладіть в холодильник як мінімум на 30 хвилин.

Розкачайте тісто в довгастий пласт, на середину його покладіть підготовлене масло. Накрийте масло харчовою плівкою і розкачайте вздовж довгого зрізу тіста. Зніміть з масла харчову плівку і складіть тісто таким чином, щоб повністю накрити розкатане масло.

Зріжте надлишки тіста з вільних кінців згорнутого тестяного пласта. Один з країв тесту заліпите, другий край залиште вільним. Складіть розкачане тісто в потрійне складання.

Для цього складіть відкриті зрізи тесту до середини, а потім складіть навпіл. Покладіть складене тісто відкритими кінцями на себе і розкачайте до первісної довжини.

Розкочуйте тільки в одному напрямку, від середини до центру і від країв до середини. Намагайтеся при розкачування дуже сильно не тиснути на качалку, щоб не порвати тісто.

Розкачане тісто складіть в два складання (на три рівні частини). Накрийте складений пласт харчовою плівкою і покладіть у холодильник на 20 30 хвилин. Після цього дістаньте охолоджене тісто і знову розкачайте до первісної довжини, знову складіть і знову накрийте плівкою і відправте в холодильник на 20 30 хвилин. І таким чином нам потрібно зробити 6 подвійних складань. Дуже часто для того, щоб скоротити кількість розкатів, роблять тільки потрійні додавання або комбінують подвійні і потрійні складання.

Я, чесно кажучи, порадила б вам робити тільки подвійні складання т. к. тісто при потрійному складення набагато важче розкачати без розривів. Якщо ви вирішите комбінувати подвійні і потрійні гуркіт, то вам знадобиться зробити 2 подвійних і 2 потрійних складання. УДАЧІ! Залишати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі сайту!

Зареєструватися чи пройдіть авторизацію якщо Ви вже зареєстровані.

Рецепти листкового тіста

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий