Горобина: корисні властивості

Горобина: корисні властивості
Плоди горобини червоної цінуються за що містяться в них фітонциди, які вбивають цвілеві грибки, сальмонели та деякі види стафілококів. Крім цього в ягодах достатньо інших біологічно активних речовин. За кількістю вітаміну С горобина червона змагається з чорною смородиною, суницею і обліпихою.

Цінний елемент вітамін РР зміцнює нервову систему, попереджає дратівливість, безсоння і бореться із загальною слабкістю організму. У народній медицині плоди горобини використовують для зниження артеріального тиску, як сечогінний і жовчогінний засіб, також ягодами успішно лікують цингу, застосовують як натуральний послаблюючий і потогінний препарат. Горобиновий сік знімає набряклість, вбиває різні види мікробів, прекрасно зупиняє кровотечу, також фахівці говорять про протиракової дії напою.

Сік плодів горобини нормалізує обмін речовин, знижує рівень холестерину, допомагає не допустити розвитку гнильних і бродильних процесів в кишечнику. Народні цілителі рекомендують сік горобини при подагрі, астенії, геморої, недокрів’ї, атеросклерозі, ламкості капілярів, застосовує при злоякісних пухлинах, гіпертонії, серцевої недостатності, при різного роду кровотечах і аритмії.

Горобина: корисні властивості

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий