Скільки варити кальмари?

Скільки варити кальмари?
М’ясо кальмара дуже поживно. Воно багате білком і містить вітаміни Bi, Вг, Bia, і С, мінеральні речовини і мікроелементи — йод, залізо, фосфор, марганець, кальцій, а також екстрактивні речовини, що сприяють виділенню шлункового соку і додають м’яса кальмара своєрідний смак. Правильно і вміло приготовані з кальмара страви апетитні, смачні і легко Перетравлюваність.

За смаком м’ясо кальмара нагадує омара. Перед тим як варити кальмара необхідно підготувати м’ясо. Спочатку філе треба розморозити. Розморожувати кальмара можна в холодній чи теплою, але не в гарячій воді (від цього м’ясо може порозоветь). Після розморожування, необхідно зняти шкірку кальмара (вона схожа на прозору плівку).

Багато роблять помилку і варять кальмара разом з шкіркою. Це неправильно.

Як і скільки варити кальмарів? У підсолену киплячу воду опустіть підготовлене м’ясо. Варити кальмарів необхідно нетривалий час на слабкому вогні. Вважається достатнім 2-3 хвилини. Можна перевірити готовність м’яса на око.

Як тільки м’ясо побіліє, потримайте його в киплячій воді ще секунд десять і готово. Якщо Ви переварите кальмара, то м’ясо буде жорстким і "гумовим" на смак. З кальмарів готують, фаршировані страви, котлети, тефтелі, фрикадельки, зрази, купати, біляші, розтягаї і багато іншого.

Навіть просто зварене м’ясо кальмара, порізане невеликими кільцями, після додавання соку лимона і невеликої кількості майонезу або оливкової олії можна вважати закінченим стравою.

Скільки варити кальмари?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий