Скільки варити рибу?

Скільки варити рибу?
Риба, за своїми смаковими якостями, з давніх часів займає одне з перших місць у нашому харчуванні.

Рибні продукти за ступенем корисності для людини наближені до м’ясних, а по деяких компонентах і перевершують їх. До складу риби входять білки, мікроелементи: фосфор, сірка, залізо та йод і мінеральні речовини.

Вона багата вітамінами. Білки і жири риби краще засвоюються людським організмом, ніж білки і жири м’ясного походження. Згідно з даними статистики кожен житель Росії в середньому з’їдає одинадцять кілограм риби. Ще в Стародавній Греції знахарі рекомендували чоловікам для підтримки потенції вживати в їжу найбільшу кількість рибних страв. З давніх пір люди вірили цим чуткам, але це не так.

Насправді ж це ні що інше, як міф. Вчені визначили, що люди, що живуть у прибережних районах, у статевих стосунках не так активні, як жителі інших регіонів. В японській кухні такий делікатес, як риба Фугу, є сексуальним стимулятором для чоловіків. Але давайте не будемо заздрити японцям, і не будемо намагатися розводити таку рибу в Росії. У гонитві за чудодійними властивостями цього блюда в Японії гине багато людей.

Чи буде позитивним ефект від цієї риби або це закінчиться смертельним результатом залежить від того, як правильно зможе приготувати її кухар. Самий нехитрий спосіб приготування відварити рибу у воді. Чим менше ми наллємо в каструлю води для варіння, тим риба вийти смачніше.

Щоб відварити свіжу рибу, потрібно на один літр води додати одну чайну ложку солі. Для поліпшення смакових якостей риби у воду кладуть коренеплоди моркви, зелень петрушки, цибулю ріпчасту, чорний перець горошком і лавровий лист.

Якщо потрібно відварити рибу, яка має специфічний запах, то у воду потрібно додати побільше цибулі та спецій, а так само влити на один літр води склянку огіркового розсолу або п’ятдесят грам ароматизованого оцту. Все це кип’ятять десять-п’ятнадцять хвилин, потім охолоджують, і лише потім у відвар додають рибу. Можна також попередньо потримати рибу 1:00 в розчині оцту (дві столові ложки на один літр води) або солі. Рибу можна відварити великим шматком, тоді вона вийде більш соковитою і смачною. Таку рибу для варіння кладуть у холодну воду, а маленькі шматочки в киплячу.

Час варіння риби повинно відповідати її розміром: дрібну рибу варять п’ять-десять хвилин, середню п’ятнадцять-двадцять, а велику тридцять-сорок хвилин. У наших краях вуха одне з найпоширеніших страв. Найбільш смачна юшка готується з живої риби.

Юшку можна приготувати із судака або дрібної риби, виключивши з цього ряду карася і лина. У риби обов’язково видаліть зябра, якщо цього не зробити, то бульйон вийти з гіркуватим присмаком. Хто бажає покуштувати юшки приєднуйтесь! Один кілограм підготовленої риби покласти в каструлю, залити двома з половиною літрами холодної води, додати петрушку і селеру, одну головку ріпчастої цибулі, посолити за смаком і варити при повільному кипінні приблизно одну годину.

Потім зняти з плити і дати настоятися десять-п’ятнадцять хвилин. Перед подачею в юшку кладуть вершкове масло і дрібно порізану зелень. Приємного апетиту!.

Скільки варити рибу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий