Скільки варити печериці?

Скільки варити печериці?
Корисні властивості грибів відомі ще з давніх часів. У них дуже багато мікроелементів, які гриби вбирають прямо з грунту. У тілі грибів більше білка, ніж у будь-якому іншому рослинному продукті. За корисності гриби можна порівняти з яловичиною.

Для любителів посидіти на дієті, корисно знати, що в грибах взагалі немає ні грама жиру. Тому вони дуже цінний інгредієнт дієт. Їжте гриби і тримайте свою вагу під контролем.

Багато грибів існує на світі, але найпоширеніші і відомі у світі — шампіньйони. Назва грибу придумали французи, вони найперші його спробували і оцінили достоїнства і смакові якості. Всі знають, що гриби не ростуть цілий рік, тому печериці стали вирощувати в штучних грунтах.

Тепер ми круглий рік бачимо їх на прилавках магазинів. Печериця — універсальний гриб.

Його можна смажити, варити, маринувати, додавати в суп або салат. Але готувати ці гриби треба вміти. Вміти для того, щоб після приготування у них залишилися хороші смакові якості і корисні речовини. Щоб зберегти їх неповторний аромат, треба постаратися. Адже саме містяться в них білкові сполуки надають грибам тонкий специфічний смак.

Якщо довго варити, то білок може перейти у воду і зруйнуватися. Рекомендується замочувати їх короткий час, адже в них немає отруйних речовин і гіркоти, як у інших грибів. Досить просто, перед тим як готувати, гарненько вимити їх під холодною водою. Багато сперечаються, чи потрібно їх варити взагалі?

Якщо врахувати всі нюанси потрібно. Адже нашому організму важко буде переварити його рослинний білок, а невелике попереднє відварювання вплине на перехід його в більш усваиваемую форму. Скільки потрібно варити печериці? Рекомендується варити близько 5 хвилин.

Перед цим поріжте великі гриби на шматочки. За 5 хвилин приємні смакові якості гриба залишаться, і білок не встигне розкластися.

Хочу зауважити, що 5 хвилин це для грибів, вирощених у штучному грунті. Для дикорослих час потрібно збільшити до 10 хвилин. Печериці, зібрані в лісі або десь на луках, в основному містять більшу кількість небажаних домішок і дубильних речовин із грунту. І видалити їх можна тільки одним способом в процесі тривалого відпарювання. Дикорослі гриби після варіння стануть більш ароматні.

Існує багато порад, як варити печериці. Хто говорить, що треба варити 5 хвилин, потім злити брудну воду і ще варити хвилин 15. Це не так. Це справедливо тільки для інших грибів різних видів, але зовсім не для печериць. Адже як я вже писав, в процесі тривалого відпарювання, вони втрачають корисні властивості і приємний смак.

Повторюся, їх досить варити в одній воді, не змінюючи, протягом 5 хвилин. Якщо ви господиня і плануєте приготувати грибний суп з печериць, раджу вам поварити їх хвилин 5, потім вийняти і покласти в тарілочку. А в бульйоні від грибів доварити суп. Коли час приготування супу буде підходити до кінця, хвилини за 2 додайте зварені шампіньйони. Приємного апетиту!.

Скільки варити печериці?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий