Скільки грам в столовій ложці?

Скільки грам в столовій ложці?
Скільки грам продуктів в столовій ложці, чайній ложці або склянці Досить часто в рецептах вказано точну кількість продуктів в грамах або мілілітрах, але далеко не у всіх є на кухні точні кухонні ваги.

Крім того, на практиці більш швидко і більш зручно вимірювати все склянками, столовими або чайними ложками. Тому дуже часто виникає питання: скільки грамів того чи іншого продукту в столовій ложці, а скільки в чайній, скільки грамів в склянці з гіркою або без гірки.

У зв’язку з цим я і вирішила скласти таблицю мір і ваг, щоб вона завжди була під рукою, і щоб завжди можна було проконсультуватися і перевести штуки, склянки, ложки і т. д. в грами і навпаки. Зазвичай, коли в рецептах говорять стільки-то їдальнях або чайних ложок, то мають на увазі ложку з невеликою гіркою. Іноді використовують міру «ложка без гірки».

У таблиці перше значення це ложка без гірки і друге загальноприйнята ложка з гіркою. 1 столова ложка борошна пшеничного-20/30г.

1 столова ложка цукру — 13/26г. 1 столова ложка цукрової пудри — 14/28г.

1 столова ложка солі екстра — 14/18г. 1 столова ложка кам’яної солі — 20/25г. 1 столова ложка соди питної — 22/28г.

1 столова ложка рису — 20/25г. 1 столова ложка меленої кави — 15/20г. 1 столова ложка меду — 25/30г. 1 столова ложка гранульованого желатину — 10/15 гр.

1 столова ложка сухих дріжджів — 8/11г. 1 столова ложка какао — 20/25г.

1 столова ложка кориці — 15/20г. 1 столова ложка лимонної кислоти в кристалах — 12/16г.

1 столова ложка води — 18г. 1 столова ложка оцту — 18г. 1 столова ложка молока цільного — 18г.

1 столова ложка рослинної олії — 16г. 1 столова ложка розтопленого маргарину — 15г.

1 чайна ложка борошна — 9/12г. 1 чайна ложка цукру — 5/8г. 1 чайна ложка лимонної кислоти — 5/8г. 1 чайна ложка кориці — 5/8г.

1 чайна ложка какао — 6/9г. 1 чайна ложка сухих дріжджів — 2, 5/3г. 1 чайна ложка меленої кави — 4/7г. 1 чайна ложка солі екстра — 7/10г. 1 чайна ложка кам’яної солі — 8/12г.

1 чайна ложка лимонної кислоти — 5/8г. 1 чайна ложка рису — 5/8г. 1 чайна ложка желатину — 5/8 гр. 1 чайна ложка меду — 10/12г. 1 чайна ложка води — 5г.

1 чайна ложка оцту — 5г. 1 чайна ложка лимонної кислоти — 5/8г. 1 чайна ложка цільного молока — 5г. 1 чайна ложка рослинної олії — 5г.

1 чайна ложка розтопленого маргарину — 5г. Зараз у продажу є величезна кількість різних за формою і за розміром склянок, але в кулінарії, як правило, використовується або гранований, або тонкостінний стакан. Ці стакани відрізняються за обсягом і, відповідно, вага продуктів в них різний. Стакан відміряється з невеликою гіркою. Першим в таблиці вказана вага продуктів в гранчаків і другим в тонкостінному.

1 стакан води — 200/250г. 1 стакан рослинного масла — 180/225г. 1 стакан топленого масла — 190/240г. 1 склянка вершків — 210/250г.

1 стакан сметани — 210/250г. 1 склянка борошна пшеничного — 130/160г.

1 склянка цукру — 190/240г. 1 склянка солі — 200/250г. 1 стакан рису — 190/240г. 1 стакан волоських горіхів — 140/150г.

1 склянку меду — 280/350г. 1 дрібне яйце — 50-55г. 1 жовток — 15г.

1 білок — 35г. 1 яйце середнього розміру — 55-65г. 1 велике яйце — 65-70г. 1 помідор середнього розміру — 100г. 1 картопля — 150-200г.

1 цибулина середнього розміру — 150г. 1 яблуко або груша — 100-150г. 1 зубчик часнику — 5г. 1 середній лимон — 75 — 100г.

Помсімо інформації, скільки грам в столовій ложці, чайній ложці або склянці, також дуже часто виникає необхідність один продукт замінити іншим і при цьому не порушити пропорцію. Тому я і вирішила зробити невелику таблицю відповідності основних продуктів. Сподіваюся, що вона виявиться вельми корисною. 1 кг. борошна соєвої = 1 кг. борошна пшеничного 1 кг. вершкового масла = 850г. топленого масла 1 л. цільного молока = 0, 1 л. сухого порошкового молока 1 л. цільного молока = 0, 4 л. сгущеного молока 1 лимон = 10 гр. лимонної кислоти 1 кг. патоки = 750 р. цукру 0, 1 л. рому або коньяку = 10-15 р. ромової есенції А наостанок хочу навести дуже гарне висловлювання, тим більше що воно як не можна краще підходить по темі: Великі майстри кухарського мистецтва стверджують, що успіх страви на 40% залежить від якості продуктів, на 20% від того, наскільки хороший сам рецепт і інше від таланту і точності того, хто готує. 05.

09. 2012 14. 01. 13 Алена, спасибі за сайт і за цю таблицю.

Весь інтернет облазила, поки шукала скільки меду в склянці, а у вас знайшла. Добре, що про різні стакани написали, а то для мене склянку і є стакан, а насправді велика різниця у вазі. 26.

03. 13 Хороший і зручний сайт, є все необхідне. Прийшла дізнатися скільки треба сухих дріжджів замість звичайних, так і залишилася тут) Маша, спасибі за відгук. На кухні я доволно часто стикаюся з необхідністю перевести грами в столові ложки, стакани і т. д. Тому все цінне відразу ж заношу на сайт. Якщо забуду, буде де подивитися))).

Скільки грам в столовій ложці?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий