Чим замінити майонез?

Чим замінити майонез?
Моя найкраща подруга за допомогою майонезу змушує себе їсти овочі, які ненавидить. Вона переживає через зайву вагу, але майонез останнє, від чого вона відмовиться. І таких людей безліч продукти без заправки вже здаються їм позбавленими смаку. Насправді цей класичний французький соус досить непоганий, якщо не купувати його в готовому вигляді, а робити самостійно.

Для цього яєчний жовток кімнатної температури повільно-повільно збивають, по краплі підливаючи в нього оливкову олію, поки не набридне (жовток може взяти до склянки олії), після чого додають в загусла масу лимонний сік, сіль і цукор за смаком. Є тільки одне але: в 100 г майонезу майже 400 ккал, а це означає, що є його занадто часто в будь-якому випадку не варто. Але ж майонез не єдиний соус, відомий людству! Італія: сальса верде Основа цього соусу петрушка, багата бета-каротином, вітаміном С, фолієвою кислотою і залізом, тобто елементами, які активно борються зі старінням клітин. Додайте сюди омега-6 жирні кислоти з оливкового масла і омега-3 з анчоусів, а також відомий своїм антиоксидантим дією часник і вийде просто чарівний соус!

Інгредієнти на 1, 5 склянки соусу: Петрушка 1, 5 склянки Каперси 0, 25 склянки Анчоуси 3 шт. Білий винний оцет 1 ст. л. Лимонний сік 1 ст. л. Свіжонатертих лимонна цедра 0, 5 ч. л. Сіль, мелений чорний перець за смаком Всі інгредієнти, крім солі і перцю, киньте в блендер і збийте до майже однорідного стану. Перекладіть соус в невелику піалу, соусницю або будь-яку іншу ємність, яка здасться вам підходящою, приправте сіллю і перцем, ще раз перемішайте і подавайте до риби, курки, м’яса або овочів.

Чим замінити майонез?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий