Чим замінити майонез?

Чим замінити майонез?
Якщо після читання заголовка у вас виникло питання навіщо замінювати майонез? , Очевидно, ви ще не читали в новинах про те, що є головною причиною ожиріння в Росії. А винуватцем зайвої ваги як раз і є популярна фабрична заправка. Винуватець зайвої ваги майонез Третина наших співвітчизників, які страждають ожирінням, зобов’язані своїй масі тіла і пов’язаними із зайвою вагою недугами саме висококалорійної їжі, в якій багато росіян не знають міри. Про це розповів у ході недавньої прес-конференції заступник начальника управління санітарного нагляду Росспоживнагляду РФ Геннадій Іванов, вказавши на шкоду і залежність від майонезу.

Цікавий факт: навіть ті, хто замислюється про харчування і намагається коригувати його в сторону правильного, вважають, що в майонезі немає нічого поганого. Будь кулінарний сайт рясніє рецептами з цієї популярної заправкою. Однак ця тенденція в харчуванні не може не викликати тривогу у фахівців МОЗ. Не будемо сперечатися майонез дійсно смачний (втім, як і всі висококалорійні продукти).

Але, на жаль, шкідливий. До речі, медики б’ють тривогу не тільки через харчування дорослих.

Вони звертають увагу на те, що третина батьків у нашій країні абсолютно спокійно ставляться до споживання майонезу дітьми. Не дивно, що Росія є лідером з випуску цієї заправки. І цим лідерством, на жаль, пишатися не доводиться. І якщо взимку постійне споживання майонезу ще можна виправдати організм в холоди вимагає більш висококалорійної їжі, Новорічні свята не обходяться без оселедця під шубою і знаменитого олів’є, то влітку на захист прихильності майонезу сказати нічого. Шукаємо гідну заміну На всякий випадок зазначимо, що шукати замість майонезу готову заправку в супермаркетах справа невдячна.

Насправді це все той же майонез все з тими ж шкідливими консервантами і ароматизаторами. Гідна заміна майонезу це тільки натуральний продукт, приготований в домашніх умовах. Не треба лякатися це не зажадає від вас часу і сил. Для того, щоб змішати кілька інгредієнтів і отримати домашню заправку будуть потрібні лічені хвилини, а користь для здоров’я величезна!

Почнемо, мабуть, з трьох універсальних заправок йогуртового, лимонного та гірчичного соусу. Для приготування йогуртового соусу потрібно збити за допомогою блендера або міксера натуральний йогурт (звичайно ж, несолодкий і без всяких добавок) і 5-відсотковий сир в пропорції 3 до 1. Потім дійте за своїм смаком і розсуд можна додати в соус часник і дрібно рубану зелень. Ще одна універсальна заправка — лимонний соус. Для такої заправки вам буде потрібно 6 столових ложок рослинного масла, 3 столові ложки лимонного соку, 1 чайну ложку вершків і 1 чайну ложку цукру.

Інгредієнти збийте в блендері повинна вийти однорідна консистенція. Додайте сіль.

Смак лимонного соусу також можна збагатити дрібно нарубаної зеленню і меленим перцем. Для приготування гірчичного соусу візьміть 6 столових ложок рослинного масла, 2 столові ложки яблучного оцту, 1 столову ложку гірчиці, 1 столову ложку соку лимона, пів чайної ложки цукру. Інгредієнти збийте в блендері до однорідності.

Додати мелений перець і сіль за смаком. Популярним інгредієнтом салатів у нашій країні повільно, але впевнено стає зрозуміло, натуральний, а не дешевий сурогат). Його можна використовувати як самостійну заправку, а також змішувати з гірчицею, оливковою олією, винним оцтом. Особливо гарний соєвий соус для заправки салатів з рибою і морепродуктами. Також він полюбився гурманам як заправка до салатів з м’яса.

Звичайно, магазинний майонез можна замінювати домашнім. Власноруч приготований майонез не тільки менш калорійний (якщо ви виберете рецепт низькокалорійної заправки), але і менш шкідливий без консервантів і ароматизаторів. Правда, зберігатися такий майонез може недовго. А, втім, якщо ви вирішили дотримуватися букви здорового способу життя, то явно віддаєте перевагу свіжу їжу, а не ту, що по півтижня зберігається в холодильнику. Можна заміняти майонез нежирною сметаною.

Якщо її смак здається вам занадто прісним, можна додати трохи гірчиці. завдяки безсумнівну користь і яскравому смаку може стати відмінним замінником майонезу. Оливковою олією можна заправляти салати зі звичних нам овочів огірків, помідорів, солодкого перцю. Ще більш чудовий смак оливкова олія надає салатам з яйцями, курятиною, сиром, зеленим листям салату. Начебто задоволення все те ж ніжні шматочки вареної курятини, хрустке листя салати, шматочок натертого твердого сиру Але використання замість майонезу оливкової олії робить свою справу ви насичуєте організм поживними речовинами і одночасно оздоровлюєте його.

Це тільки з першого погляду здається, що майонез не можна замінити буде не те. Ми використовуємо цей продукт як безпрограшний, часто за інерцією. Але в програші все одно опиняємося, адже майонез — згідно з численними топам шкідливих продуктів — завжди виявляється в першій десятці. А з ним і ми зі своїми кілограмами, сантиметрами на талії і задишкою. Скинемо майонезні окови зробимо крок назустріч здоровому харчуванню.

І літо для цього дуже вдалий час! .

Чим замінити майонез?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий