Чим замінити оцет?

Чим замінити оцет?
Найпростіший і найбільш поширений спосіб використовувати яблучний оцет.

До нього також можна додати цукор, адже рисовий оцет солодший. Також замінити оцет для суші можна винним, виноградним або навіть бальзамічним. Щоб смак був не таким різким, можна розбавити їх водою.

Або додати трохи менше, ніж зазначено в рецепті. Але в принципі будь-якого уксусазаменітеля потрібно стільки ж, скільки за рецептом додається рисового соусу. Альтернативою може стати звичайний столовий оцет 69%. Він найбільш різкий з усіх перерахованих, тому можуть знадобитися додаткові інгредієнти.

Наприклад, можна змішати три столові ложки оцту з трьома столовими ложками соєвого соусу, додавши дві чайних ложки цукру. Крім того, замінити оцет для суші можна сумішшю з 10 гр. водоростей Норі, двох чайних ложок цукру, половини чайної ложки солі і трьох столових ложок оцту. Щоб оцет був менш різким, його необхідно нагріти.

Наприклад, нагріваємо трічетире столових ложки яблучного або виноградного оцту, розмішуємо в ньому три чайних ложки цукру до повного розчинення. Також замінити оцет для суші можна сухим білим вином або сухим хересом. До них також слід додати цукор і сіль.

Але чи можна обійтися без рисового оцту? Історія його появи сама дає на це питання позитивну відповідь. Адже рисовий оцет з’явився в Китаї, і лише потім став використовуватися в Японії. З його допомогу там маринували рибу, що сильно скорочувало цей процес.

Тобто спочатку в рис оцет, судячи з усього, не додавали. Існує також думка, що рисовий оцет необхідний для того, щоб рис для суші склеювався.

Однак якщо рис правильно вибрати і правильно зварити, то нічого додавати не знадобиться. Зараз спеціальний рис для суші випускають багато російські компаній, значить, знайти його не складе великої праці. Щоб приготувати рис, для початку ретельно і багаторазово промийте його. В ідеалі вода повинна стати прозорою, проте на практиці домогтися цього досить складно.

Варити треба в невеликій кількості води 1: 1, 2. Як тільки вода закипить, переведіть вогонь на мінімум. Далі варіть під кришкою, поки вода не випарується. Не знімаючи кришку, знімаємо з вогню, накриваємо рушником і залишаємо хвилин на 15.

Рис буде клейким і зручним у приготуванні суші та ролів. А тепер настав час додати Су або вибраний варіант заміни оцту для суші.

Чим замінити оцет?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий