Чим корисні баклажани?

Чим корисні баклажани?
Баклажан містить сухі речовини, цукор, білки, жири,
бром,
збалансований комплекс
і вітамінів,. Фахівці-дієтологи стверджують, що в баклажанах
багато так званих баластних речовин (клітковина,
пектин та інші), які практично не перетравлюються
і не всмоктуються, але сприяють виведенню надлишку
холестерину з організму. Причому ефект, що досягається
при цьому, може бути значно вище, ніж при прийомі
спеціальних лікарських засобів.

Отже, страви з баклажанів попереджають атеросклероз,
ішемічну хворобу серця, жовчно-кам’яну та інші
хвороби, у розвитку яких винен надлишок холестерину. Мідь, кількість якої в баклажанах теж значно,
сприяє кровотворенню, тому їх рекомендують при
недокрів’ї і вагітним жінкам. Баклажани мають
бактерицидними властивостями. Баклажан володіє також і лікувальні властивості: сприяє
стимуляції кровотворення при недокрів’ї, знижує рівень
холестерину в крові, протидіючи тим самим розвитку
атеросклерозу.
Рекомендують вживати баклажан при
цукровому діабеті і захворюваннях нирок, корисний людям
похилого віку, хворим на серцево-судинними захворюваннями, особливо
при набряках, пов’язаних з ослабленням роботи серця, наявність
великої кількості калію підсилює роботу серця і
сприяє виведенню з організму рідини.

Корисно вживати баклажани при подагрі, так як
вони збільшують виведення з сечею солей сечової кислоти. Маючи велике у органічних кислот, баклажан ефективно
використовуються як лікувальне харчування при атеросклерозі,
має сечогінну дію на онганізм і добре стимулює
роботу кишечника.

М’яка, ніжна клітковина баклажан
регулює кислотно-лужний баланс. При цьому сильно
знижується кількість холестерину в крові в окремих
випадках до 40%.
А специфічний гіркуватий присмак їм додає речовина,
зване соланін М. При великій концентрації
воно отруйне. Але побоюватися цього не варто: по-перше,
в баклажанах його дуже мало.

По-друге, від нього легко
позбутися (а заодно і від гіркоти): баклажан порізати,
розкласти на блюді і посипати сіллю; через деякий
час він дасть сік, який можна змити холодною водою
або віджати руками. Зникне гіркоту і в тому випадку, якщо
баклажани відварити у воді або запекти в духовці, а потім
теж злегка віджати.

Найкорисніші, смачні, лікувальні ті баклажани, у яких
синяво-чорна шкірка, вони довгасті, вузькі, блискучі,
у них мало насіння.
страви з баклажанів дуже корисні страждають захворюваннями
печінки і нирок.

У баклажанах міститься відносно
велику кількість міді і заліза, що підвищує рівень
гемоглобіну в крові і покращує колір шкіри. Баклажани
необхідно вклячать в раціон харчування дітям при недокрів’ї
і вагітним жінкам, оскільки вони містять відмінно
збалансований комплекс мікроелементів і вітамінів
В1, В2, B6, B9, С, Р,, D. Завдяки малому вмісту вуглеводів баклажани НЕ
дуже калорійні (24 ккал) і тому хороші для раціону
людей із зайвою вагою і хворих на цукровий діабет.

Сік баклажана володіє бактерицидними властивостями і
здавна використовувався, щоб прискорити загоєння ран.

Чим корисні баклажани?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий