Чим корисні кедрові горіхи?

Чим корисні кедрові горіхи?
Будь-яка людина чітко уявляє собі, що таке горіх: тверда шкаралупа з їстівним вмістом. Ми знаємо горіхи волоські, кедрові, фундук, мигдаль, арахіс, фісташки, каштани. Однак, з точки зору ботаніка, в цьому списку справжніх горіхів тільки два: кешью і фундук (ліщина), та з натяжкою кедрові горіхи. Всі інші зовсім і не горіхи.

Що, однак, не робить їх менш корисними. І сьогодні ми поговоримо про корисні властивості цих чудових дарів природи.

Горіхи містять всі основні класи поживних речовин (білки, жири, вуглеводи), по калорійності не поступаються більшості харчових продуктів, але, на відміну від багатьох з них, вони, при раціональному застосуванні, не сприяють підвищенню маси тіла. Кешью Про горіхах кешью ми довідалися порівняно недавно. Зовсім не так давно вони стали з’являтися на прилавках наших ринків і магазинів.

Говорячи про корисність кешью, відзначимо, що вони містять
вітаміни А, В1, В2, В3, С, залізо, кальцій, магній, фосфор, нікотинову кислоту.
Вони дуже корисні при анемії, депресії, порушеннях обмінних процесів; кешью забезпечують нормальну діяльність серця; сприяє зниженню рівня холестерину в крові. Корисно вживати кешью з мінеральною водою.

Мигдаль Мигдаль багатий вітамінами групи В і Е, білком, залізом, цинком, містить приблизно 40% денної норми кальцію і магнію, а фосфору в ньому більше, ніж в інших горіхах. Мигдаль спосіб-обхідних обміну речовин, незамінний для підтри-жанія в здоровому стані зубів, волосся, шкіри.

Солодкий мигдаль очищає внутрішні органи, покращує зір і стимулює діяльність мозку, пом’якшує горло, разом з цукром корисний при астмі і виразках в кишечнику.
Правда, мигдалем не варто захоплюватися власникам слабкого шлунка і кишечника перетравлюється він досить важко. Фундук Ядро горіха містить: — 7, 2% жирів, — 20% білка, — 8% вуглеводів, — 2-3% мінеральних солей і деякі вітаміни. Фундук по калорійності в 2-3 рази перевершує хліб, в 8 разів молоко, а також шоколад. Як продукт дієтичного харчування використовується при захворюваннях серцево-судинної системи та недокрів’ї, збільшенні передміхурової залози, при варикозному розширенні вен, флебітах, трофічних виразках гомілки і капілярних геморрагиях.

Його можна вживати і людям з цукровим діабетом, а завдяки низькому вмісту вуглеводів його можна їсти і при дуже суворій дієті без ризику видужати. У фундуку містяться речовини, що сприяють виведенню шлаків з організму (особливо з печінки). Вживання фундука запобігає гнильні процеси, очищає організм і зміцнює імунну систему. Арахіс Арахіс багатюще джерело білка, рослинних масел, фолієвої кислоти, амінокислот, вітамінів С (у свіжому вигляді), А, D, Е, К, В1, В2, РР, а також натрію, кальцію, калію, магнію, фосфору, заліза і цинку.
Арахіс надає сприятливу дію на нервову систему, тканини серця, печінки та інших органів; сприяє зростанню і оновленню клітин, зниженню рівня холестерину в крові; використовується як жовчогінний.

Корисний при стомлюваності, безсонні; покращує пам’ять, увагу і слух. Вживання 30 г арахісу щодня значно знижує ризик серцево-судинних захворювань. Фісташки Містять вітаміни А, В1, Е, залізо.
До безперечних достоїнств фісташок можна віднести те, що вони надають бадьорить, тонізуючу і загальнозміцнюючу дію; знижують серцебиття і схильність до серцевих захворювань; благотворно діють на роботу мозку, печінки. Допомагають у період великих фізичних навантажень і після важких захворювань.

Корисні для людей, які страждають на артеріальну гіпертензію, хронічною анемією, туберкульозом, тромбофлебітом. Кедровий горіх Сто грамів кедрових горіхів забезпечують добову потребу в амінокислотах і мікроелементах, а ще вони містять вітаміни А, Е, D, В1, В2, В6, В12, С, РР, клітковину і фруктозу. Кедрові горіхи відшкодовують недолік вітамінів і мікроелементів, підвищують працездатність, зміцнюють імунітет.

Рекомендуються при підвищеному тиску, захворюваннях серцево-судинної системи та шлунково-кишкового тракту. Нормалізують склад крові; регулюють обмінні процеси; допомагають при неврозах, захворюваннях органів дихання, печінки, в період лікувального голодування та дотримання пісних днів.

Як приготувати кедровий еліксир Він корисний при всіх видах запалень внутрішніх органів. Кілька годин вимочуйте половину склянки кедрових горіхів в невеликій кількості води.

Потім збийте міксером, додавши води до двох склянок. Процідіть.

Цей настій можна пити по кілька разів на день. Його додають в чай ​​і каші, які набувають ніжний горіховий смак. Волоський горіх До складу волоського горіха входять вітаміни А, В1, В2, Е, РР, С, залізо, кобальт, цинк, калій, магній, кальцій, йод, фосфор. Волоський горіх слід вживати людям з підвищеним артеріальним тиском, при анемії. Він сприяє зміцненню імунітету, дуже корисний літнім людям, вагітним жінкам і годуючим матерям.

Рекомендується в період відновлення після перенесених хвороб і операцій. Шкірка незрілого (зеленого) волоського горіха з давніх часів використовувалася для лікування шкірних захворювань (екзема, герпес, стригучий лишай). У засушеному вигляді волоський горіх зберігає свої якості. Щоденна норма 5 горіхів.

Чим корисні кедрові горіхи?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий