Чим змастити пиріжки?

Чим змастити пиріжки?
Як виглядатиме пиріг в чому залежить від завершального штриха, тобто глазурування.

Залежно від способу глазурування колір може відрізнятися від засмаглого, глянцевого темнокоричневого до ледве помітного рум’янцю на випічці. Розглянемо різноманітні варіанти ніж змастити пиріг. Напевно, найбільш популярна глазурування це яйце. Вона підходить для випічки з будь-якого виду тесту. Яйце можна змішувати з молоком або водою, з додаванням цукру чи ні.

Найбільш яскравий глянець і насичений колір скоринки надає яєчний жовток. Збитий з невеликою кількістю молока жовток дає більш помірний глянець і не дуже яскравий колір випічки. Якщо ви хочете досягти яскравого кольору, але без вираженого глянцю, в суміш з жовтка і молока потрібно додати невелику кількість цукру.

Щоб отримати рум’яну корочку без глянцю є кілька способів. Перший це використання міцного солодкого чаю. Три столові ложки цукру слід додати в 0, 5 склянки гарячої чайної заварки і розмішати.
Після того, як суміш злегка охолоне, потрібно змастити пиріг.

Ще один спосіб одну столову ложку борошна розвести чайною заваркою з цукром до рідкої консистенції. Також можна змастити пиріг теплим молоком незадовго до його готовності і підрум’янити в духовці. Для цього краще всього використовувати пензлик.

Якщо пиріг солодкий, можна додати трохи цукру. Виходить трохи блискуча, апетитна скоринка.
Щоб скоринка була глянсовою і яскравою, але при цьому м’якою слід приготувати желтковомасляную суміш.

Для цього в теплу миску покласти столову ложку розм’якшеного вершкового масла, додати один два жовтки і добре розтерти. Такий глазировкой можна змащувати будь-яку випічку. Ще використовують масляно борошняну суміш, вона підходить для глазурування будь-яких пирогів.

Розм’якшене масло змішують з невеликою кількістю холодної води, додати борошно і все добре перемішати.
Якщо пиріг солодкий, то слід додати трохи цукру
І, нарешті, самий простий і легкий варіант для змащення пирога це злегка змочити готову випічку водою.

Колір скоринки трохи зміниться, як би проявиться, а корочка стане м’якше.

Чим змастити пиріжки?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий