Що робити, якщо пересолив?

Що робити, якщо пересолив?
Що робити, якщо Пересолила суп? Пересолили суп? Не біда!

Це іноді трапляється з кожною господинею навіть з досвідченими, не кажучи вже про юних дівчатах, тільки початківців осягати ази кулінарії. Якщо вірити прикметі, подібний конфуз особливо часто відбувається з влюбливим панянками: але пояснювати таким чином своєму обранцеві або домочадцям, чому обід зіпсований, не справа тим більше, що не пізно ще все виправити.

Часто не занадто педантичні господині попросту доливають в бульйон трохи води. Так, це врятує суп від пересолу, але не дуже-то сприятливо позначиться на його смаку.

Курячий бульйон розводити водою і зовсім не можна краще додайте трохи крупи або овочів, вони відтягнуть в себе зайву сіль. А щоб страва не вийшло дуже густим, бувалі користуються такою хитрістю: насипте рису в марлевий мішечок і опустіть його в бульйон.

У підсумку, не тільки врятуєте суп, але одночасно приготуєте і гарнір до другого блюда.
Не любите рис?

Можна замінити його на картоплю. Покладіть в каструлю кілька цілих бульб витягнути їх і перетворити на окрему страву потім буде також просто. Є інший варіант вирішення проблеми.

Він прекрасно підійде, якщо гості вже на порозі, і врятувати вас, здається, може лише диво. Ось рецепт цього дива: потрібно влити в бульйон білок з курячого яйця, а коли він згорнеться, виловити грудочки ложкою. Вищий бал за оперативність! Якщо під рукою не виявилося ні яйця, ні картоплі, ні рису, біді допоможе окраєць чорного хліба: тримати в бульйоні його потрібно близько десяти хвилин, а потім витягти.

Замінюємо хліб на мішечок борошна отримуємо той же результат. Побічний ефект від цього методу суп стане трохи мутнуватим.

Але якщо з яких-небудь причин ви не можете використовувати інші вищеперелічені способи, підійде і цей. Найбільші відчайдухи кулінари борються із зайвою сіллю цукром. Кладемо шматочок рафінаду в ополоник і акуратно опускаємо його в бульйон.

Коли кубик стане рихлим і почне розвалюватися, витягуємо його. У трохи підсолодженому бульйоні пересіл не буде настільки помітний але тут головне не пересладіть, інакше суп буде зіпсований остаточно. А тому витягти рафінад потрібно вчасно, поки він зовсім не розчиниться. Ось так все просто засмучуватися абсолютно не коштувало. А тепер біжіть до плити рятувати багатостраждальний суп!

Що робити, якщо пересолив?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий