Що спекти з тіста?

Що спекти з тіста?
Багато господинь, які займаються випічкою, бояться мати справу з дріжджовим тістом, а даремно! Дріжджова випічка дуже смачна і економічно вигідна. До того ж дріжджові пироги дуже красиві, якщо ви маєте досвід по їх випічці та прикрашання.

Ще одна перевага дріжджових пирогів вони можуть довго зберігатися без холодильника, залишаючись свіжими і смачними.

Є кілька правил, дотримання яких допоможе готувати
великі і маленькі, що радують ваших близьких і гостей:
1. Якісні і свіжі дріжджі. Не буду наводити назви, єдине, що можу сказати конкретно все дріжджі провідних виробників цієї продукції дійсно якісні, невідому фірму краще не брати. Часів наших бабусь, які використовували свіжі дріжджі у вигляді вологого брикетик, давно пройшли, зараз величезний вибір сухих дріжджів. І ще одна умова якщо відкрили великий пакет з дріжджами, постарайтеся використовувати їх швидше, бо відкриті дріжджі, навіть сухі, швидко псуються.

Якщо не можете використовувати велику порцію дріжджів відносно швидко, не купуйте велику пачку, хоча вона і вигідніша з економічної точки зору.
В крайньому випадку подаруйте дріжджі сусідці чи подрузі, але не зберігайте їх занадто довго. 2. Завжди використовуйте для дріжджового тіста молоко, в крайньому випадку сухе, але ніяк не воду. Смак дріжджового тіста на молоці абсолютно не порівнянний з тестом на воді. 3. Відсутність протягу на кухні!

Може бути, деякі скажуть, що це абсолютно дурна прикмета, але вона особисто мною перевірена роками: протяг злісний ворог. Нехай на кухні буде не дуже тепло, але ні в якому разі не протяг.
Якщо хочете, провітрюйте кухню до того, як почали займатися з тестом. 4. Чим довше тісто місити, тим воно краще.

Тут уже нічого не вдієш, доведеться іноді навіть спітніти. Але це теж факт чим довше тісто місити, причому дуже активно і докладаючи зусилля, тим краще і швидше воно підійде.
Коли місите тісто, зверніть увагу: якщо воно починає фиркати, тобто бульбашки повітря всередині тесту починають лопатися і тісто як ніби голосно зітхає це хороший знак. Продовжуйте місити ще більш інтенсивно, поки руки не втомляться!

5. Борошно має бути тільки вищого або першого сорту. Дріжджові цінуються не тільки за смак, а й за красу тісто має бути білосніжним з жовтуватим відтінком, але ніяк не сірим.
Борошно другого сорту вже точно не підійде тісто буде неприємного темного відтінку, що зіпсує все враження від пирога.

6. І найголовніше, мабуть потрібно бути в гарному настрої, коли збираєшся робити дріжджові! Це не прикмета і не дурість, це знову ж факт, дріжджове тісто не любить похмурих і незадоволених. Увімкніть приємну музику на кухні, викиньте з голови всі проблеми, думайте про щось приємне і вперед! А тепер найпростіший рецепт для дріжджового тіста, підійде і для, і для
з варенням або повидлом. Інгредієнти: цукор 0, 5 стандартного склянки;
рослинне масло 0, 5 стандартного склянки;
дріжджі.

У молоко (злегка тепле) додаємо яйця, цукор, сіль, масло, добре розмішуємо. Додаємо приблизно половину борошна і ретельно перемішуємо, щоб не було грудок.

Додаємо сухі дріжджі і знову ретельно перемішуємо. Поступово втручаємося залишилася борошно, і коли вся мука витрачена, починаємо інтенсивно заважати якомога довше, скільки витримають руки. Накриваємо чистим рушником і чекаємо.

Якщо все зроблено правильно, через годину або трохи більше тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, воно готове до! Якщо тісто раптом залишилося, можна покласти його в пакетик і зберігати в морозилці, а при необхідності дістати, розморозити, почекати, коли воно знову підійде, і що-небудь випікати.
Я часто роблю подвійну порцію тіста і другу половину прибираю в морозилку, щоб двічі не місити.

Що спекти з тіста?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий