Що приготувати в горщиках?

Що приготувати в горщиках?
Я дуже люблю курячі тельбухи (сердечка і шлунки). Соус роблю або томатний або вершковий (тільки вершки потрібно додавати не задовго до кінця готування, інакше можуть згорнутися).

Ще блюдо (але горщики потрібні плоскі, з невисокими бортиками):
креветки (або будь-які морепродукти на ваш вибір, порізані до розміру невеликих креветок), невелика цибулина, пара помідор, солодкий перець, зелень за смаком (можна сушену).

Для соусу: 2 ст. л. борошна, 300 мл. густих вершків, 1, 5 ст. л. розм’якшеного вершкового масла, вода, сіль, білий перець, та ж зелень, що піде в креветки, сир
Морепродукти зварити (так, щоб залишилися трохи з сирцю). Якщо вже варені (наприклад, креветки) — просто опустити в киплячу воду, вимкнути і дати постояти, щоб прогрілися. Всі почистити, порізати. Помідори ошпарити, очистити від шкірки і порізати дрібними кубиками.

Цибулину, перець, зелень теж дрібно порубати, змішати з помідором, можна трохи посолити і поперчити. Для соусу: борошно розтерти з маслом, влити вершки, добре розмішати і поставити на невеликий вогонь. Варити, помішуючи, до потрібної густоти (рідкої сметани або млинцевого тесту), якщо відразу виходить густо-потроху підливати кип’ячену воду.
Гарячий соус посолити, поперчити, додати зелень.

У горщик покласти: на дно — ложку-другу овочів, зверху морепродукти, зверху залити соусом і присипати тертим сиром. У духовку хвилин на 15 (щоб сир схопився як на жульєні).

Що приготувати в горщиках?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий