Що приготувати з реберець?

Що приготувати з реберець?
Приготування баранячих реберець, тушкованих у власному соку. За допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і після ретельно промиваємо інгредієнт під проточною теплою водою.

Викладаємо овоч на обробну дошку і, скориставшись тим же гострим інвентарем, подрібнюємо цибулю так, як вам більше подобається. Можна нарізати компонент на кільця, півкільця або квадратики, а можна взагалі на тоненьку соломку.

Подрібнений інгредієнт перекладаємо у вільну тарілку. Для початку добре промиваємо баранячі реберця під проточною теплою водою і після перекладаємо компонент на обробну дошку.

За допомогою гострого ножа або кухонного топірця для м’яса нарізаємо головний інгредієнт поперек кісток на невеликі за величиною шматочки. Увага: як нарізати реберця залежить від їх розміру та кількості м’яса на кістках. Якщо м’яса не дуже багато, тоді можна нарізати інгредієнт вздовж ребер на шматочки.

Після цього ще раз промиваємо м’ясо під проточною водою і перекладаємо у вільну тарілку.
Крок 3: готуємо баранячі реберця, тушковані у власному соку
У каструлю з товстим дном наливаємо невелику кількість рослинної олії і після викладаємо в ємність реберця і подрібнену цибулю.

Ставимо каструлю на середній вогонь, накриваємо її кришкою і тушкуємо страву протягом
15 хвилин. За цей період часу ці два компоненти виділяти сік, а це нам і потрібно. По закінченню відведеного часу знімаємо кришку з ємності і додаємо за смаком сіль і чорний мелений перець.
Увага: на першому етапі приготування страви краще недосаливать цибулю з реберцями. Тому солимо інгредієнти
на 1/4 частину менше від звичної вам норми.

Все добре перемішуємо, скориставшись дерев’яною лопаткою. Знову накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо тушкувати страву у власному соку вже на маленькому вогні протягом
1, 5-2 годин. Важливо:
не потрібно час від часу відкривати кришку і перемішувати все лопаткою, так як баранячі реберця повинні саме гаситися в концентрації своїх соків.
Як тільки вказаний час на приготування страви закінчиться, знімаємо кришку з каструлі, за допомогою столової ложки пробуємо на сіль рідина, в якій тушкувалось м’ясо і за необхідності досолюємо.

Ось тепер блюдо можна добре перемішати підручним інвентарем і вимикати конфорку. Можна не наполягати реберця, а подавати їх відразу ж до столу.
Крок 4: подаємо баранячі реберця, тушковані у власному соку
Тієї ж дерев’яною лопаткою перекладаємо реберця на блюдо для подачі, а зверху м’ясо поливаємо залишилися в каструлі соком. Блюдо виходить не тільки дуже смачним і ароматним, а й дуже ніжним. Подаються такі реберця з такими гарнірами як картопля, рис, будь-які каші на ваш смак, а також овочеві салати.

Приємного вам апетиту! Блюдо краще подавати гарячим, так як після того, як реберця остигають, на їх поверхні з’являється жирна плівка, але це вже кому, як подобається. Чим дрібніше ми наріжемо лук, тим краще він розчиниться у страві і, ми його практично не будемо відчувати.
Замість каструлі з товстим дном можна використовувати гусятницю. Для приготування такого смачного страви можна додавати не тільки баранячі реберця, але і свинячі, а також яловичі.

Якщо у вас не знайшлося під рукою спеціального кухонного топірця, не турбуйтеся, тому що якщо ви купуєте м’ясо на ринку в м’ясній крамниці, тоді можна попросити продавця відразу ж порубати вам реберця на такі шматочки, які припадуть найбільше вам до смаку.

Що приготувати з реберець?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий