Що приготувати з буряка?

Що приготувати з буряка?
Рубіновий овоч із хвостом.

Хто ж не знає його? Це, звичайно ж,
буряк.

У нас вважається, що страви з буряка це споконвічно російські страви. Але батьківщина цього овоча — древній Вавилон, це встановили історики.

Виходить, що буряк більше 3000 років відома людям.

У давнину її цінували, в першу чергу, як ліки, а не як їжу. У буряка однаково корисні і корінці, і вершки.

З молодої бадилля можна приготувати корисну і смачну ботвинью.
А з коренеплоду ми готуємо вдома всіма улюблений, чудовий. Рецепти з буряком різноманітні — її можна додати до, і не тільки в оселедець під шубою і вінегрет. Крім цього, буряк тушкують, фарширують, смажать, з неї можна приготувати, а також начинити курку чи качку і запекти в духовці.
У кулінарії широко застосовується буряк, рецепти якої прості і корисні.

У блюда з буряком додають, лободу, молоду кропиву. Такий склад блюда підвищує вітамінну цінність і покращує смак. Адже буряк містить дуже багато вітамінів, бетаїн, мінеральні речовини; в листі багато вітаміну А, а в корінні вітаміну C. У листі буряків містяться ті ж поживні речовини, що і в коренеплодах. Буряк є хорошим джерелом вітаміну C, фосфору і міді.
Крім цього, буряк відмінно виводить токсини з організму.

Найпростішим і корисним салатом є салат буряк з часником. Цей поширений зимовий салат дозволяє впоратися з застудою і підвищити імунітет.
Але оскільки і, і буряк, продаються в будь-який час року, то цим салатом можна балувати себе постійно.

Буряк використовується як варена, так і сира. А щоб вона була смачніше і не втратила свої вітаміни, то варити її необхідно в шкірці, корінці при цьому не зрізати. У сирої буряках цінних речовин міститься більше, але організм засвоює її гірше, ніж варену.
Буряк корисна не тільки для дорослих, але для дітей. І її обов’язково потрібно включити в свій раціон харчування.

Що приготувати з буряка?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий