Що приготувати на Різдво?

Що приготувати на Різдво?
Різдво улюблений сімейне свято. Він продовжує низку новорічних свят.

До 6 січня господині значно втомлюються від застіль і готування. Але якщо в новорічну ніч можна обійтися легкими закусками або піти в ресторан, то саме в Різдво варто зібрати всіх близьких і коханих людей за одним столом. Що приготувати на Різдво варто продумати заздалегідь.

Скласти список страв, які ви будете готувати, і список продуктів, які потрібно купити.

Тим більше в метушні новорічних свят ми не рідко біжимо в магазин увечері 6 числа. А до цього часу ви ризикуєте застати натовпу біля кас і взяти участь у битві за останню птицю Різдва (качку). Отже, що ж приготувати на Різдво 2014? Так прийнято, що святвечір (6 січня) завершує Різдвяний піст.

І за традицією в цей день нічого не їдять, а за стіл сідають лише після вечірньої зірки, тобто після вечірньої служби. Для вечері (вечері) готують кутю та узвар. Кутя це традиційне пісне блюдо, готується з пшениці (вариться каша) з додаванням меду, маку, горіхів, сухофруктів.

Зауважу, блюдо пісне і масло в цей день постять люди не їдять. Узвар це компот з сухофруктів і меду. Після вечері хрещеники несуть своїм хрещеним кутю й пироги.

А натомість отримують солодощі та подарунки. У Різдво, 7 січня, Пост закінчується і прийнято влаштовувати рясний святковий стіл.

Звичайно, лікарі радять акуратно виходити з Посту і не наїдатися на Різдво. Тому всі м’ясні страви тільки пробуйте небагато. Але підійдемо до вирішення питання, яке вирішують багато господинь.

Що приготувати в Різдво 2014? Навіть якщо ж ви не дотримувалися Пост, я хочу нагадати про нескінченну низку свят і застіль, які починають з кінця грудня. І тому давайте постараємося продумати меню для Різдва так, що б і готувати було не надто багато (адже ми втомилися від кухні, правда?), І стіл був рясним і не надто важким для шлунків.

Я підібрала ряд рерцептов для Різдва зі свого блогу.
Меню в Різдво. Почнемо з основного блюда. Пропоную приготувати досить традиційне для Різдва блюдо качку або курку в духовці.

По-перше птах, запечена в духовці допоможе заощадити вам час і сили. Заздалегідь Замаринуйте птицю і поставте в духовку за пару годин до початку застілля. Чому 2:00?

Так птиця і приготується, і трохи охолоне.
І подавайте птицю відразу до столу.

Нема чого потім кидатися між гостями та кухнею. Якщо ви не любите птицю, відмінна заміна свинина в духовці з сиром і помідорами. Так само підготуйте м’ясо заздалегідь і просто поставте в духовку.
Як закуску можу порекомендувати буженину, вона може доповнити птицю в якості холодної закуски, або стати основним гарячою стравою. Т. к. за традицією до Різдва в селах різали кабанчика, на столі обов’язково були присутні не тільки страви з печінки, але і всілякі домашні ковбаси з м’яса і субпродуктів.

І моя улюблена кров’яна ковбаса. Тому з м’ясних закусок так само можна приготувати печінковий торт або печінкові оладки.

Мабуть, окремо я зазначу рецепт рулету з свинини з капустою. За смаком просто ідеальне блюдо для Різдва. Подавати можна так само гарячим в якості основної страви або вже остиглим, як закуску. І, звичайно, перейдемо до овочевої складової столу.

Не дарма кожна господиня в погребі тримала бочкові огірки та помідори, капусточку, грибочки. Саме час дістати заготовки на зиму.
Вони допоможуть вам зробити меню на Різдво різноманітним і не важким для шлунків. Мариновані гриби, легкі овочеві салати, саме вони як не можна до речі допоможуть господаркам, які думають що приготувати на Різдво 2014.

Я розумію, що багато традиційно захочуть доповнити меню на Різдво більш ситними салатами та бутербродами.
Різні салати і закуски ви знайдете у відповідному розділі меню навігації по сайту праворуч.

Вони розсортовані по основним складовим. Залишилася заключна частина столу десерт на Різдво. Що приготувати на Різдво на десерт, варто задуматися як мінімум тому, що часто сил на десерт не вистачає не тільки у господині під час готування, але й у гостей за столом.

Тому можна обмежитися фруктової нарізкою та цукерками. А можна приготувати заздалегідь шоколадну ковбасу, різні мафіни або пироги.
Торт готувати не раджу, чи вистачить у гостей на нього сил не ясно, зберігати довше доби-двох торт можна. Тому можна звернути увагу в бік цікавих солодких пирогів, які за смаковими якостями не поступляться тортам. Та й пироги більш традиційне блюдо в Різдво.

Що приготувати на Різдво?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий