Що таке суші?

Що таке суші?
Сьогодні під суші відомий шматочок філе
риби, що лежить на кульці рису. Історія
виникнення суші вельми цікава.

Японці — нація острівна. Острови оточені теплим японським
морем Kurushio.

Воно багате
планктоном і, отже, рясно населене дивно
різноманітними рибами, ракоподібними і молюсками.

Японські острови — місцевість гориста, багата кам’янистими
терасами, з явним недоліком ретельно культивований
орної землі, на якій вирощують переважно рис і
деякі інші злакові. Японія завжди годувала своє
населення за допомогою моря і рисових полів, при цьому це була
підкреслено натуральна кухня. І суші — комбінація сирого
філе риби і звареного певним чином рису, які
так екзотичні для іноземців, абсолютно логічна їжа для
Японії.
Суші прийшли до Японії приблизно 100 років тому, як метод заготівлі
риби.

Батьківщиною первинних суші були країни Південної Азії. Очищена, оброблена риба укладалася шарами,
пересипають сіллю і потрапляла під кам’яний прес. Через
кілька тижнів камені знімали і замінювали легкої кришкою. Проходило кілька місяців. протягом яких риба бродила,
і після цього вона вважалася готовою до вживання.
Кілька ресторанів в Токіо все ще пропонують ці
оригінальні суші, звані narezushi,
приготовані з прісноводного коропа.

У цього блюда
настільки сильний і різкий запах, що він ускладнює
ідентифікацію риби, з якої воно виготовлено, і у
narezushi є тільки
набутий смак.

Що таке суші?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий