Що таке фуагра?

Що таке фуагра?
Е слі Вас запросили в ресторан, не відмовте собі в задоволенні і замовте дивовижне блюдо — фуа-гра, яке безсумнівно не залишить вас байдужим. Цим блюдом ласували ще стародавні римляни, згадується воно і в давньоєгипетських літописах. У Франції ‘ера фуа-гра’ почалася в 18 столітті, і відтоді це блюдо називають не інакше як раєм для гурманів.

Французи вже не уявляють без фуа-гра зустріч Різдва та інших свят. Готують фуа-гра з гусячої або качиної печінки.

При цьому птицю спеціальним чином відгодовують. Якщо же в ресторан вибратися не вдасться, побалуйте себе фуа-гра вдома. Хитрощі приготування цієї дивини нам люб’язно демонструє шеф-кухар ресторану ‘Бородіно’ Іен Мінніс.

Всього за 20 хвилин він приготував смажену качину печінку в скоринці з лісових горіхів, приправлених імбиром, карамелізуватися абрикосами і сливами. 1. Охолоджену качину печінку нарізаємо скибочками, на поверхні кожного шматочка робимо ножем акуратні насічки.
2. Нарізаємо часточками сливи, абрикоси та кумквати (фрукти, нагадують за смаком суміш апельсина з лимоном). Дрібно ріжемо шматочок імбиру. 3. Швидко обсмажуємо кумквати з імбиром, додавши до них цукор і 1 ст. л. сливового соусу.

4. Сливи й абрикоси обвалюють у цукрі, а потім обсмажуємо на вершковому маслі. 5. Чергуючи часточки слив і абрикосів на тарілці.
У середину кладемо кумквати.

6. Посипавши печінку морською сіллю і свіжомеленим чорним перцем, викладаємо її на гарячу сковорідку, змащену оливковою олією. На шматочки печінки кладемо трохи вершкового масла. Смажимо при температурі 160-170 градусів, що дає можливість рівномірно обсмажитися печінки і знизу, і зверху.

Періодично рясно поливаємо печінку жиром, який витоплюється в процесі смаження. 7. Посипаємо смажені шматочки печінки тертим горіхом, попередньо підігрітим а духовці до появи аромату.
Готовність печінки перевіряємо пальцем. Вона повинна бути дуже м’якою, ступінь прожарювання — середня. 8. Викладаємо шматочки печінки в центр тарілки.

Прикрашаємо зеленню, додавши в неї масло з лісового горіха, сіль, перець.
На край тарілки насипаємо для краси чорний перець.

Фуа-гра готова.

Що таке фуагра?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий